Na Rogli potekal Svetovni pokal v teku na smučeh

20.12.2011

Organizatorji na Rogli, z veliko truda, ponovno prepričali Mednarodno smučarsko zvezo z odlično izvedbo svetovnega pokala v smučarskih tekih.

Rogla je bila v času od 16. do 18. 12. 2011 svetovno središče teka na smučeh. V sobotnem teku na 15 km za moške in 10 km za ženske v klasični tehniki ter v nedeljskem sprintu v prosti tehniki se je pomerilo več kot 200 najboljših smučark in smučarjev tekačev iz dvajsetih držav.

Kljub velikim težavam s pripravo prog, čemur so botrovale predvsem neugodne vremenske razmere, ki z visokimi temperaturam ter visoko vlago v zraku niso omogočale izdelave tehničnega snega.

Z izjemnim športnim duhom in pregovorno pohorsko trmo lahko postane nemogoče mogoče. Tako je organizator v petih dneh s pomočjo okoliških kmetov s 118 traktorji ter združeno ekipo slovenskih tekačev na tekmovalno progo navozil več kot 10.000 m3 tehničnega snega. Ob taki požrtvovalnosti se je obrnila tudi narava in v zadnjih dveh nočeh pred tekmami natrosila nekaj snega in postregla z nekoliko nižjimi temperaturami.

Rogla in organizacijski odbor FIS Svetovnega pokala v teku na smučeh sta tekmovalce in spremljevalce (skupaj okoli 400) sprejela z znano gostoljubnostjo in dobro organizacijo. Da je vse potekalo kot je treba je skrbel organizacijski odbor z zaposlenimi v Unior Turizmu kakor tudi z več kot 200 prostovoljci iz cele Slovenije. Ekipi organizatorjev se je z veliko elana in pozitivnih misli pridružila tudi šampionka Petra Majdič.

Čeprav je nekoliko slabše vreme v soboto zadržalo navijače v toplem okolju lastne dnevne sobe, pa je nedeljsko sonce in pričakovanje dobrih rezultatov slovenskih tekmovalk v sprintu na Roglo privabilo številne tekaške navdušence in navijače. V treh dneh tekmovanja je Roglo tako obiskalo več kot 3000 gledalcev, ki so z glasnimi vzkliki in plapolanjem slovenskih zastav pospremili nastope slovenskih tekačic in tekačev ter v pravem športnem duhu navijali tudi za vse ostale.

Zaradi odlične organizacije dogodka je Rogla dobila potrditev Mednarodne smučarske zveze, da ostaja v dolgoročnem koledarju, za svetovne pokale v teku na smučeh, tudi v bodoče.

Elektronski časopis
Prijava na elektronski časopis
odjava

S prijavo dovoljujem, da me obveščate o vseh novostih, posebnih akcijah in dogodkih na zgoraj navedeni e-mail naslov.

Zemljevid Zemljevid Preverite vse lokacije na zemljevidu
Info
LTO Rogla - Zreče, GIZ
Cesta na Roglo 11j, 3214 Zreče, SLO, Tel: + 386 (0) 3 759 04 70, E-mail: tic.zrece.lto@siol.net
RSS Facebook Twitter YouTube - povežite se z nami
Zreče Oplotnica Vitanje Slovenske Konice1