Učne poti

Naravoslovna učna pot Petelinjek

Sredi septembra 2007 so uradno odprli naravoslovno učno pot Petelinjek. Naravoslovna učna pot je namenjena predvsem učencem in dijakom, ki bodo z aktivno udeležbo ob 13 tematskih tablah spoznavali življenje v ribnikih, močvirjih, na mokrotnih travnikih, v jelševju in v gozdu.

Učna pot Oplotniški vintgar

Učna pot Oplotniški vintgar je bila urejena za namene ohranjanja naravnega območja ob potoku Oplotnica, ki je bilo v preteklosti zelo pomembno za lokalno prebivalstvo, saj mu je predstavljalo pomemben vir dohodka. Na potoku Oplotnica je bilo v preteklosti tudi preko 30 žag in mlinov, ki so bili prav tako ena glavnih pridobitnih dejavnosti za tedanje prebivalstvo. Območje ob potoku je bogato z rastlinskimi vrstami in pot omogoča izobraževanje ter podajanje informacij o življenju nekdaj na tem območju skozi učne oglede in delavnice.

Vodna učna pot

Vodna učna pot Zreče povezuje elemente naravne in kulturne dediščine, oživlja dediščino kraja skozi prikaz aktivnosti nekoč in jih povezuje s sedanjostjo. Vodna učna pot Zreče povezuje obnovljen vodnjak na železniški postaji, stare mline ob Dravinji in na njenih mlinščicah, reko Dravinjo in njene pritoke ter Zreško jezero in termalno kopališče. Zreče imajo izredno vodno bogastvo, ki je že v preteklosti bila osnova gospodarskega razvoja kraja. Na poti je postavljenih osem informativno-izobraževalnih tabel, z začetkom na železniški postaji, kjer je tudi karta z vsemi vrisanimi točkami.

Vodna učna pot Prežigal

Vodna učna pot Prežigal je učilnica na prostem, terenski laboratorij za različne ciljne skupine in poligon za raziskovalce. Z njegovo pomočjo obiskovalci spoznavajo različne vire vode, njihovo rabo v preteklosti in njihove možnosti danes.

Zmajčkova gozdna učna pot

Pot se vije ob vznožju Konjiške gore nad samim mestom Slovenske Konjice. Zajame pogled na Dravinjsko dolino in pohorske gozdove v ozadju, v gozdu pa stopi pred nas pestrost rastlinske in živalske komponente. 

Škratova učna pot

Vedoželjni obiskovalci Rogle se bodo prav gotovo podali po Škratovi učni poti proti Jurgovem, na kateri bodo, spoznavali neizmerno bogastvo in pestrost narave.

Elektronski časopis
Prijava na elektronski časopis
odjava

S prijavo dovoljujem, da me obveščate o vseh novostih, posebnih akcijah in dogodkih na zgoraj navedeni e-mail naslov.

Zemljevid Zemljevid Preverite vse lokacije na zemljevidu
Info
LTO Rogla - Zreče, GIZ
Cesta na Roglo 11j, 3214 Zreče, SLO, Tel: + 386 (0) 3 759 04 70, E-mail: tic.zrece.lto@siol.net
RSS Facebook Twitter YouTube - povežite se z nami
Zreče Oplotnica Vitanje Slovenske Konice1