Zimski športi

Na 1.517 metrih nadmorske višine je svet pravljično bel. Še posebej v zimskih dnevih, ko planjave počivajo pod debelo puhasto odejo naravnega snega in se mogočne pohorske smreke upogibajo pod snežno odejo.

Odlično pripravljena smučišča in tekaške proge, na katerih se pripravlja tudi najboljša slovenska tekačica Petra Majdič, omogočajo smučarjem in tekačem obilo športnih užitkov. Rogla omogoča smučarske užitke od pozne jeseni do zgodnje pomladi. Na skrbno urejenih progah smučarjem zagotavljamo najmanj 100 dni smučarskih dni, saj so vsa smučišča opremljena z napravami za umetno zasneževanje. Tudi mali nadebudneži se zabavajo. Nekateri počnejo to s prvimi zavoji v šoli smučanja, medtem ko se ostali zabavajo v vrtcu na snegu. Tisti, ki jim ne manjka energije in adrenalina, se dobro znajdejo tudi na ovirah v Fun parku Rogla, poligonu za deskarje in free style smučarje, ki poteka vzdolž leve strani smučišča Mašin Žaga.

Fun park Rogla sestavljajo »Half pipe« v zgornjem delu, medtem ko je v srednjem in delno spodnjem delu postavljen petnajst t.i. »Slopstyle elementov« na katerih deskarji in smučarji prostega sloga izvajajo njim lastne elemente. V spodnjem delu je zemeljsko zgrajenih nekaj skakalnic »Kickerjev« in povsem pred ciljem še dve »Big air« skakalnici.

Vse večja priljubljenost teka na smučeh se odraža tudi na novem tekaškem poligonu, ki je namenjen rekreativnim smučarjem tekačem, številnim šolarjem, ki se s tekom na smučeh srečujejo v šolo v naravi ter vrhunskim smučarjem tekačem. V okviru tekaškega centra Rogla, se urejene proge za rekreativni in tekmovalni tek na smučeh ter štartno-ciljna arena. Z obnovo in dopolnitvijo sistema obstoječih tekaških prog so dodane možnosti za izvedbo tudi najzahtevnejših mednarodnih tekmovanj. V sezoni 2009/10 je Rogla prvič gostila tekmovanje za Svetovni pokal v teku na smučeh.

Elektronski časopis
Prijava na elektronski časopis
odjava

S prijavo dovoljujem, da me obveščate o vseh novostih, posebnih akcijah in dogodkih na zgoraj navedeni e-mail naslov.

Zemljevid Zemljevid Preverite vse lokacije na zemljevidu
Info
LTO Rogla - Zreče, GIZ
Cesta na Roglo 11j, 3214 Zreče, SLO, Tel: + 386 (0) 3 759 04 70, E-mail: tic.zrece.lto@siol.net
RSS Facebook Twitter YouTube - povežite se z nami
Zreče Oplotnica Vitanje Slovenske Konice1